Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

BAŠ JE LEPO BITI DETE

it's nice to be a kid

Učiteljica Tanja Vrečko


Teacher Tanja Vrečko

28.3.2019. Finale VII Festivala dečije poezije "Mali pobednik"

Divni utisci, devet pesama objavljenih u Zborniku radova (Dijana Mandarić, Lara Gromilić, Elena Jevtić, Ivona Jevtić, Dunja Knežević, Una Mišić i Una Mrdalj), dve finalistkinje ( Dunja Knežević i Una Mišić) i osvojeno III mesto u kategoriji mlađih razreda (Una Mišić).

27.3.2019. PROLEĆNO DRVO (likovna kultura)

20.3.2019. LEPO JE VOLETI - DODELA NAGRADA


Predstavnici III/4 na dodeli nagrada za uspešno učešće i osvojene plasmane na literarnom konkursu "Lepo je voleti" u organizaciji DKCB.
Una Mišić - pohvala
Odeljenje III/4 -specijalna nagrada za najkreativniji razred

21.3.2019. KENGUR BEZ GRANICA


Održano je međunarodno takmičenje "Kengur bez granica". Naši predstavnici su se trudili da svoje logičke sposobnossti spoje sa već stečenim znanjima iz matematike i što bolje odgovore na zadatke koje su imali.

20.3.2019. BLIŽE-ŠIRE, DALJE-UŽE (likovna kultura)

13.3.2019. NAŠE ZALJUBLJENE CIPELE


Inspirisani tekstom "Zaljubljene cipele", P. Griparia, na času likovne kulture smo pravili svoj par cipela. Koristili smo karton, papire u boji, perlice, trake i dr.

STIGLE NAGRADE ZA NAS - 11.3.2019.

Nagrada za tačno rešavanje nagradnog zadatka ML

Manifestacija Čitalačka značka - nagrada za prošlogodišnje učešće

NASTAVA U PRIRODI - VRNJAČKA BANJA (3.-10.3.2019.)

29.1.2019. BASNE U DRUŠTVENIM IGRAMA


Koristeći sve ono što smo naučili o basnama, likovima i njihovim karakterima, kao i situacijama u kojima su se našli, pravili smo naše društvene igre i igrali se. 

28.1.2019. UVEŽBAVANJE PROGRAMIRANJA


Kroz igranje igrice "Run Marco" uvežbavali smo naučeno o prigramiranju.

27.1.2019. SVETOSAVSKA AKADEMIJA


Učestvovali smo na ovogodišnjoj Svetosavskoj akademiji u našoj školi. Izvodili smo kompoziciju "Zaspo Janko", a naši drugari su igrali u folkloru.

22.1.2019. POJTE I UTROJTE (muzička kultura)


Svetosavski koncert u organizaciji DKCB. Odlična organizacija, divni horovi beogradskih osnovnih škola i hor "Čarolija", renomirani pevači i glumci. Odlično smo se proveli.

21.1.2019. PRAVIMO I POKREĆEMO ROBOTE (od igračke do računara)


Čas smo realizovali kroz nekoliko aktivnosti: bezbednost na internetu (gledanje pripremljenog filma), pravljenje robota i programiranje robota. Radili smo u grupama, trudeći se da pratimo uputstva, koristeći tablete i komplet lega We Do 2. Uživali smo u radu.

16.1.2019. ZANIMANJA BUDUĆNOSTI (aktivnosti u okviru projekta)


Uokviru zadatka projekta "Innovate your dreams" Razgovarali smo o poteškoćama današnjice i problemima na koje ljudi nailaze. Koja zanimanja u budućnosti mogu da nam pomognu pri rešavanju ovih problema? Davali smo svoja rešenja i govorili o njima. Diskusija je bila konstruktivna i uspešna.

11.1.2019. GADDAG - igra koju igraju deca u Švedskoj


Naučeno o Švedskoj na času sekcije primenili smo na času fizičkog vaspitanja. Igrali smo dečju igru karakterističnu za Švedsku.


Zabavu smo nastavili kroz igru koju smo nazvali "Važne noge". Cilj je dodati loptu detetu pored sebe pomoću nogu, ne koristeći ruke.

10.1.2019. ŠTA ZNAMO O ŠVEDSKOJ (sekcija)


Predstavljali smo Švedsku, njen položaj, glavni grad, jezik kojim se govori, igre, pesme, Pipi, Vikinge, Laponiju, grupu ABBA i dr. 

10.1.2019. ŠTA PLUTA, A ŠTA TONE (priroda i društvo)

Neka od svojstava materijala (tone, pluta) ispitivali smo kroz eksperimente koje smo realizovali u učionici. Istraživali smo teze da neki materijali tonu, a drugi plutaju u vodi. Ovi eksperimenti su nam pomogli da na praktičan način stičemo znanja. Podeljeni u grupe, imali smo različite zadatke, a rezultate smo zajednički iznosili i dolazili do zaključaka.